https://www.youtube.com/watch?v=JjvlGiqbkWc 

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen (electrolysis hair removal) is in de VS de enige techniek die erkend is door de FDA (Food and Drug Administration) als methode voor definitief ontharen. Het is de eerste en oudste methode die bestaat sinds 1875. Blonde, grijze en rode haren kunnen niet met laser en IPL worden behandeld. Voor grote oppervlakken is laser en IPL ideaal, maar er zullen altijd haren teruggroeien en deze haren kunnen perfect behandeld worden d.m.v. elektrisch ontharen. Deze behandeling is geschikt voor alle haarkleuren. Het werkt als volgt; er wordt een dun naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een kleine en korte hoeveelheid energie wordt gegeven. Hierdoor wordt het haarzakje (waar de haar in groeit) vernietigd zodat er geen nieuwe haar kan groeien.

Elektrisch ontharen is een tijdrovende bezigheid en niet ideaal voor grote oppervlakken. Het is niet pijnloos, maar pijn is erg subjectief. De meeste klanten vinden het goed te doen en het gaat om het resultaat uiteindelijk. Harsen en epileren is ook niet pijnloos. Voor mensen die echt heel gevoelig zijn is er de mogelijkheid om gebruik te maken van EMLA-creme. Dit is een verdovende crème die u een een half uur voor de behandeling thuis aanbrengt. Hiervoor kunt u een recept vragen bij uw huisarts. 

Voor ernstige overbeharing in het gezicht kunt u een vergoeding krijgen via uw zorgverzekering (als u de juiste aanvullende verzekering hebt). Vraag uw huisarts om een verwijzing.

Haarzakjes die vernietigd zijn, komen nooit meer terug. Maar bijvoorbeeld op een bovenlip zitten er al 500 haren per cm2. Deze zijn vanaf de geboorte aanwezig. Slapende haarfollikels kunnen in een later stadium van het leven weer actief worden onder invloed van hormonen of medicijngebruik. Hiervoor zult u dan af en toe een onderhoudsbehandeling moeten ondergaan. Een behandeling kan zeker een jaar duren. De tussenpozes tussen de behandeling worden wel steeds langer.

Wilt u meer weten over elektrisch ontharen? Neem contact op. Hieronder ziet u een filmpje (in het Engels) waarin alles verteld wordt over elektrisch ontharen en de apparatuur waar ik ook mee werk. U kunt hierin zien hoe een behandeling in zijn werk gaat. Ik werk met de Apilus senior.